Portada

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
652.065 articles
1.185 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Echidna ST 03.jpg
Article del dia
L'equidna de musell curt (Tachyglossus aculeatus), conegut també com a formiguer espinós per la seva dieta consistent en formigues i tèrmits, és una de les quatre espècies vivents d'equidna i l'única del gènere Tachyglossus. L'equidna de musell curt està cobert de pèl i espines, i té un musell característic i una llengua especialitzada, que utilitza per caçar les preses a alta velocitat. Com la resta de monotremes vivents, l'equidna de musell curt pon ous; els monotremes són l'únic grup de mamífers que ho fan. Aquesta espècie viu arreu d'Austràlia, on és el mamífer nadiu més estès, i en regions costaneres i terres altes del sud-oest de Nova Guinea, on se'l coneix com a Mungwe en les llengües dadibi i chimbu. No es troba amenaçat d'extinció, però activitats humanes com ara la caça, la destrucció de l'hàbitat, i la introducció d'espècies depredadores i paràsits estrangers, han reduït la distribució de l'equidna de musell curt a Austràlia. - Vegeu informació sobre la imatge

Equidna de musell curt

Echidna ST 03.jpg

L'equidna de musell curt (Tachyglossus aculeatus), conegut també com a formiguer espinós per la seva dieta consistent en formigues i tèrmits, és una de les quatre espècies vivents d'equidna i l'única del gènere Tachyglossus. L'equidna de musell curt està cobert de pèl i espines, i té un musell característic i una llengua especialitzada, que utilitza per caçar les preses a alta velocitat. Com la resta de monotremes vivents, l'equidna de musell curt pon ous; els monotremes són l'únic grup de mamífers que ho fan.

Aquesta espècie viu arreu d'Austràlia, on és el mamífer nadiu més estès, i en regions costaneres i terres altes del sud-oest de Nova Guinea, on se'l coneix com a Mungwe en les llengües dadibi i chimbu. No es troba amenaçat d'extinció, però activitats humanes com ara la caça, la destrucció de l'hàbitat, i la introducció d'espècies depredadores i paràsits estrangers, han reduït la distribució de l'equidna de musell curt a Austràlia.Pachycereus pringlei forest.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Pachycereus pringlei forest.jpg

Bosc de Pachycereus pringlei en el desert de Sonora (Mèxic)

Cartell concursos 3 dies d'or + càpsula.png
Projecte destacat
Continua afegint noves efemèrides i de noves temàtiques a la Viquipèdia, Viquidites, Viquitexts i Wikidata amb la Càpsula del Temps i estigues atent a les noves finestres de la càpsula del temps.

Projecte destacat: La Càpsula del Temps i els Tres Dies d'Or

Cartell concursos 3 dies d'or + càpsula.png

Continua afegint noves efemèrides i de noves temàtiques a la Viquipèdia, Viquidites, Viquitexts i Wikidata amb la Càpsula del Temps i estigues atent a les noves finestres de la càpsula del temps.


10 de juliol

Les monedes de Croàcia i de Bulgària s'incorporen al mecanisme de tipus de canvi (ERM II), una fase preliminar a l'adopció de l'euro, després que l'Eurogrup i el Banc Central Europeu (BCE) ho hagin aprovat.


10 de juliol

El Consell d'Estat de Turquia ordena la reconversió de Santa Sofia en una mesquita en contra de les protestes de la UNESCO.

7 de juliol

Facebook, Google i Twitter no facilitaran més dades a la policia de Hong Kong, com a resposta a la llei de seguretat nacional imposada des de Pequín.


4 de juliol

El Govern confina el Segrià pels brots de Covid i només hi permet la mobilitat laboral.

DSCF5671 (49931007131).jpg

Protesta del 24 de maig de 2020 contra la llei de seguretat nacional que restringeix la llibertat i l'autonomia de Hong Kong.    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 30 anys
Mor Margaret Lockwood, actriu de teatre, cinema i televisió britànica (n. 1916).
Avui fa 70 anys
Avui fa 135 anys
Mor Rosalía de Castro, poetessa i novel·lista en llengua gallega i castellana (n. 1837).
Avui fa 145 anys